Nieuws

Must read: recessie-angst neemt toe

Plus: dat was het Robinhoodfeestje, JP Morgan opeens enthousiast over Chinese tech, de terugkeer van waarde-aandelen, arbeidskrapte naar record, en méér.

Robin Hood en Sheriff Powell
Robinhood-beleggers leerden hedgefondsen een pijnlijke les, maar toen Fed-voorzitter Jerome Powel de rente begon te verhogen, was het particuliere beleggingsfeestje voorbij. Heerlijke column van Hendrik Tuch.

Recessie lijkt onafwendbaar
Keith Wade maakt zich grote zorgen over de inflatie. De hoofdeconoom van Schroders vreest dat de Fed zal zijn gedwongen de rente zover te verhogen dat de Amerikaanse economie in een recessie belandt.
Ook de immer optimistische Martine Hafkamp begint zich nu zorgen te maken.
Mocht die recessie er komen, dan is het weer de vraag welke variant het wordt: een U, V, W, L of K?

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

JP Morgan is enthousiast over Chinese tech
Een paar maanden terug was deze sector volgens het Amerikaanse beleggingshuis nog onbelegbaar. Wat is er in de tussentijd veranderd?
Lees ook: KransShares luidt de Chinese bodembel.

De terugkeer van waarde-aandelen

Machines kunnen veel,
maar de menselijke financiële adviseur blijft onmisbaar.

Europees staatspapier weer interessant
BlackRock ziet meer marktturbulentie, dus verlaagt de portefeuillerisico's.

Aandelen zijn wel/niet duur

Sell in May?
Dat vindt Fidelity Investments geen goed idee. Roteren is beter.

De best en slechtst presterende duurzame fondsen
Voorzichtigheid bij fondsbeleggers raakt ook de groei van beleggingsfondsen die volgens de SFDR regels de groenste zijn, ofwel de Artikel 8 en 9 fondsen. Morningstar kijkt deze keer naar de best en slechtst presterende SFDR-fondsen en naar het aantal nieuwkomers.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Arbeidskrapte naar record
Werknemers hadden de banen al een poosje voor het uitkiezen, en dat is in het eerste kwartaal nog een stuk extremer geworden. Voor iedere 100 werklozen staan er op dit moment liefst 133 vacatures open. Bovendien kan de arbeidskrapte nog decennia aanhouden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie