Nieuws

"2022 wordt het jaar van de rising stars"

Martin Reeves, hoofd high yield wereldwijd bij Legal & General Investment Management (LGIM), verwacht dat veel high yield-obligaties dit jaar worden opgewaardeerd tot investment grade, de zogenoemde rising stars. Voor high yieldbeleggers is dat natuurlijk een fijne ontwikkeling.

Ondanks inflatiezorgen is het huidige economische klimaat volgens Martin Reeves gunstig voor de omzet van bedrijven. Hij verwacht daardoor minder wanbetalingen en meer opwaarderingen in de high yieldsector. "Tegen de achtergrond van een verbetering van fundamentals, zou high yield goed moeten presteren, zeker in vergelijking met rentegevoelige beleggingscategorieën."

Rondje langs de velden

Volgens Reeves zijn de voorwaarden voor high yield in Europa het gunstigst. “De VS heeft de hoogste economische groei, maar ook het meest agressieve monetaire beleid. De ECB lijkt de centrale bank te zijn met het meest bevorderlijke beleid voor hoogrentende beleggingen.”

Wat betreft opkomende markten kampen volgens Reeves Brazilië en China met de grootste uitdagingen. Brazilië heeft dit jaar verkiezingen, in China speelt nog altijd de vastgoedcrisis. “Waarschijnlijk is het Aziatische kredietrisico overgewaardeerd, omdat men zou verwachten dat de Chinese centrale bank alles in het werk zal stellen om de groei te herstellen en de vastgoedsector weer naar behoren te laten functioneren."

Rusland is zoals altijd een raadsel, maar met krappe spreads lijkt het risico door geopolitieke zorgen eerder neerwaarts te evolueren.

Prima yield

De LGIM-specialist stelt dat een gemiddelde yield rond de 3% high yield-beleggers zou kunnen blijven verleiden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen