Nieuws

Bijna twee miljoen huishoudens beleggen

De coronacrisis zorgt ervoor dat meer huishoudens gaan beleggen. Zelfs 12% meer in 2021, aldus de AFM.

Het aantal beleggende huishoudens is in 2021 met 12% gestegen tot 1,9 miljoen. Behoefte aan meer rendement was het afgelopen jaar de belangrijkste reden om te starten met beleggen.

Het merendeel kiest daarbij voor zelfstandig beleggen. Het spreiden van de inleg in de tijd neemt toe. Dit blijkt uit de Consumentenmonitor Beleggen die de Autoriteit Financiële Markten jaarlijks publiceert.

Voor 66% van de startende beleggers is zelfstandig beleggen de belangrijkste manier van beleggen. Hiermee is dit opnieuw het populairste kanaal onder starters, zo schrijft de AFM.

"Van de zelfstandige beleggers geeft 74% aan geen interesse te hebben in professionele hulp of ondersteuning met betrekking tot beleggen. 14% weet niet of hij interesse heeft en 12% zou wel hulp willen. De mensen die hulp willen, willen vooral de mogelijkheid hebben om vragen te stellen en hebben behoefte aan uitleg over het samenstellen van een portefeuille."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie