Nieuws

Dominique Dijkhuis en Yolanda Verdonk naar ABP

Het ABP-bestuur heeft Dominique Dijkhuis en Yolanda Verdonk-van Lokven benoemd tot uitvoerend bestuurders van het fonds.

In 2022 gaat ABP over op een ander bestuursmodel; het omgekeerd gemengd bestuursmodel. Daarin is een belangrijke rol weggelegd voor het uitvoerend bestuur.

ABP streeft hiermee naar eigen zeggen naar meer slagkracht en snelheid in de besluitvorming. Het uitvoerend bestuur heeft de dagelijkse leiding van het fonds.

Het bestaat straks uit 3 leden:

  • Harmen van Wijnen is voorzitter
  • Dominique Dijkhuis (links op de foto) krijgt beleggingsbeleid in haar portefeuille
  • Yolanda Verdonk-van Lokven (rechts op de foto) krijgt pensioenuitvoering in haar portefeuille

Dominique Dijkhuis studeerde financiële economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Zij startte haar loopbaan in vermogensbeheer, eerst bij De Nederlandsche Bank (DNB), toen bij de Bank of England en daarna bij F&C (nu BMO).

Ook werkte zij voor DNB in het toezicht. Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) vervulde ze daarna de functie van hoofd lenen, betalen, sparen en retailbeleggen.

Yolanda Verdonk studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en werkt sinds 1987 bij de Nederlandse Spoorwegen.

Zij klom daar op vanuit diverse financiële functies naar manager planning en control voor de gehele NV NS. Vanaf 2016 is zij daar actief als Directeur Human Resources en Organisatieontwikkeling (CHRO).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie