Nieuws

Must read: Aandelen zijn niet zo duur

De winsten stijgen immers mee. Verder: meer overnames in de sportsector, prijsherstel edelmetalen en er ontstaat een bubbel bij start-ups.

Wat las u zoal in 2021 op IEXProfs?
In de eerste helft van het jaar zijn artikelen over China, bitcoin, Tesla en de echte doemverhalen - ook al kwamen ze niet uit - het meest gelezen op IEXProfs.

IEXFonds 40: Amerikaanse aandelen maken er een feestje van
Beleggingsfondsen die in Amerikaanse en/of technologie-aandelen zitten - bijna hetzelfde overigens - doen het het beste in de IEXFonds 40. Goud- en Chinafondsen zijn even uit de mode.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Lees ook: In 2021 is het Oranje boven in de IEX Fonds 40.

Aandelen VS worden duur

Maar Amsterdamse aandelen juist minder

Niet alleen dankzij de Fed en de ECB...
Markten gaan omhoog omdat beleggers genoeg cash hebben om aan het werk te zetten

Meer M&A in de sportsector
Het EK, de Tour, de Spelen; televisietechnisch zit de sportliefhebber geramd deze zomer. Maar er valt ook te verdienen. Experts verwachten meer overnames in de sportsector - er komt zelfs een "gouden eeuw" aan - de komende tijd. 

India klaar voor China-achtige groei. Nu echt!
India heeft de potentie om economisch tot bloei te komen, aldus Newton IM, onderdeel van BNY Mellon IM. Die belofte is niet nieuw. Waar komt de Indiase economische groei ditmaal vandaan?

Herstel edelmetalen

Hedgefondsen beleven gouden tijden
Hedgefondsen hebben het beste halfjaar achter de rug in meer dan twintig jaar

Party like it's 1999

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus