Nieuws

Jeremy Grantham gaat voor groene venture capital

Waardebelegger Jeremy Grantham is erg enthousiast over de beleggingskansen die groene private equity-bedrijven bieden.

GMO-oprichter Jeremy Grantham heeft ongeveer 60% van zijn 1,1 miljard dollar grote privéfonds belegd in venture capital, en dan met name in jonge particuliere  bedrijven met een focus op het milieu.

Dit deel moet de komende tien jaar worden uitgebreid van 18% naar 35%. Dat heeft de waardebelegger gezegd tegen Institutional Investor tijdens een conferentie.

Foute oliesector

Volgens Grantham is venture capital de enige plek waar het Amerikaanse kapitalisme nog bloeit. Groene venture capital is de plek met de meest innovatieve bedrijven. Zijn focus ligt bij Amerikaanse bedrijven die samenwerken met topuniversiteiten zoals het Massachusetts Institute of Technology (MIT).

Tijdens de conferentie haalde Grantham verder flink uit naar de olie- en gasindustrie. Zo weet ExxonMobil volgens hem al decennia hoe slecht de uitstoot van CO2 is voor de opwarming van de aarde.

Sectoren waar zijn interesse naar uitgaan, zijn onder andere de elektromobiliteit en bedrijven die proberen CO2 te absorberen uit de lucht, onder andere met behulp van algen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus