Nieuws

Willem Jan Brinkman benoemd tot CFRO van PGGM

De Raad van Commissarissen van PGGM heeft besloten Willem Jan Brinkman te benoemen tot Chief Financial & Risk Officer (CFRO) van de pensioenuitvoeringsorganisatie in Zeist. Hij zal zijn nieuwe werkzaamheden voor PGGM op 1 november 2019 beginnen.

Willem Jan Brinkman (46) is momenteel Principal Investment Manager bij PGGM Private Equity. In zijn nieuwe rol zal hij tevens als vicevoorzitter toetreden tot de Raad van Bestuur van PGGM. Hij volgt Paul Boomkamp op die op 1 november 2019 lid wordt van de Raad van Bestuur van Erasmus MC.

Brinkman trad in 2015 in dienst bij PGGM Vermogensbeheer en combineerde dit tot 2018 met de verantwoordelijkheid als CFRO van de Nederlandse Investeringsinstelling N.V. Sinds dit jaar voert hij een nieuwe private equity-strategie uit die erop gericht is naast financieel rendement ook specifieke duurzaamheidsoplossingen te genereren ten behoeve van Pensioenfonds Zorg en Welzijn op het gebied van klimaat, waterschaarste, voedselzekerheid en gezondheidszorg.

Eerder werkte hij lange tijd bij KPMG Corporate Finance waar hij van 2009 tot 2015 partner was. Daar heeft hij in opdracht voor meerdere pensioenuitvoeringsorganisaties gewerkt. Hij adviseerde A&O bij de verkoop aan PGGM in 2013.

Willem Jan Brinkman van PGGM

 

Brinkman is opgeleid als bedrijfseconoom aan de Rijksuniversiteit Groningen.

"Onder CEO Edwin Velzel is een strategie uitgezet die PGGM ook op de lange termijn relevant moet maken, met name voor de sector zorg en welzijn. In mijn nieuwe rol wil ik daar heel graag een steentje aan bijdragen," aldus Brinkman.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?