Nieuws

Verzekeraars verloren 5,9% in Q4 2018

De aandelenportefeuille van de verzekeraars is in het vierde kwartaal met 5,9% in waarde gedaald.

Deze daling is het resultaat van zowel prijs- als volumeverschillen op 31 december 2018 ten opzichte van 30 september 2018, aldus DNB in hun nieuwste Statistisch nieuwsbericht.

verzekeraars aandelenportefeuille Q4 2019

Groei van de portefeuille aandelen en beleggingsfondsen op kwartaalbasis sinds het eerste kwartaal van 2018

Ter vergelijking, als gevolg van de beurscorrectie daalde de AEX in het vierde kwartaal van 2018 met 12,2%. De Nederlandse aandelenfondsen verloren in deze periode eveneens circa 12%.

De beperkte doorwerking van de daling van de aandelenkoersen hangt samen met het relatief kleine belang van aandelen in de totale beleggingsportefeuille van de verzekeraars, aldus de centrale bank. 

De totale activa van Nederlandse verzekeraars daalden in het vierde kwartaal van 2018 van 480 miljard euro (Q3) naar 475 miljard euro.

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus