Nieuws

UBS Gender Equality ETF passeert mijlpaal

De Global Gender Equality ETF van UBS heeft acht maanden na zijn lancering een omvang bereikt van meer dan 100 miljoen dollar. Sinds 2014 is de wereldwijde instroom van beleggingen met een focus op de gelijkheid van man en vrouw met miljarden toegenomen.

De Global Gender Equality ETF van UBS noteert op de Zwitserse SIX Exchange en belegt in bedrijven uit de Solactive Equileap Global Gender Equality 100 Leaders Index, een aandelenindex van honderd toonaangevende ondernemingen met een sterk track record op het gebied van duurzaamheid en gender diversity.

De ETF is één van de manieren waarop UBS de duurzame doelstellingen (SDG's) van de Verenigde Naties steunt, waaronder de vijfde doelstelling: het verbeteren van de gelijkheid tussen man en vrouw en het verbeteren van de kansen voor meisjes en vrouwen wereldwijd. De interesse voor het fonds maakt duidelijk dat investeerders zich steeds meer bewust worden van de sociale en economische voordelen van gelijkheid tussen man en vrouw.

Rolmodellen

Op de meest recente ranglijst van Equileap scoorde het Franse L’Oreal het best. Bij deze onderneming vormen vrouwen 46% van het bestuur. Een ander bedrijf dat het goed doet is Westpac, dat als een van de eerste beursgenoteerde bedrijven in 1995 al betaald zwangerschapsverlof aan werknemers gaf.

UBS geeft 5% van de ETF management fees aan filantropische projecten via de UBS Optimus Foundation die ook de vijfde doelstelling van de VN steunt. Met dit geld heeft de Foundation er onder meer voor gezorgd dat de organisatie en infrastructuur voor klinieken in sub-Sahara Afrika verbeterde. Vrouwen krijgen onder meer hulp bij de bevalling en ook de situatie voor moeders en nieuwgeborenen is veiliger geworden.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus