Nieuws

Edith Maat nieuwe directeur Pensioenfederatie

De directie van de Pensioenfederatie breidt uit. Vanaf 1 oktober wordt Edith Maat directeur bij de branchevereniging van pensioenfondsen. Wat zij dan precies gaat doen, is nu nog niet bekend.

Edith Maat was al hoofd Beleid en plaatsvervangend directeur van de Pensioenfederatie. Nu mag zij zich naast algemeen directeur Gerard Riemen ook directeur noemen. Het is onduidelijk waarin zij gaat leiding geven. "Naar de specifieke taken van het nieuwe directielid wordt volgens een woordvoerder nog gekeken.

Maat werkt sinds 2012 bij de Pensioenfederatie. Daarvoor was ze afdelingshoofd op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Meer vrouwen in de leiding

AM: "De Pensioenfederatie is samen met de Stichting van de Arbeid bezig om meer jongeren en vrouwen in het bestuur van de pensioenfondsen te krijgen. Vanaf december is ook de voorzitter van de federatie een vrouw. De 38-jarige Shaktie Rambaran Mishre volgt dan Kick van der Pol op."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Brexit