Nieuws

Triodos Bank en ASR samen in leningen

Triodos Bank en bankverzekeraar ASR gaan samen duurzame leningen verstrekken. Er is 600 miljoen euro voor kredieten beschikbaar.

Triodos Bank en bankverzekeraar ASR gaan samen duurzame leningen verstrekken. De twee hebben een samenwerkingsverband voor vier jaar afgesloten. In totaal hebben zij 600 miljoen euro voor kredieten beschikbaar. Voor beide partijen geldt dat zij op deze manier grotere projecten kunnen financieren.

De maximale omvang van een lening bedraagt 70 miljoen euro. Projecten moeten een minimale omvang hebben van 5 miljoen euro om in aanmerking te komen. De participatiegraad van ASR en Triodos verschilt per project. In ieder project zullen beide partijen tenminste een belang van 30% hebben, zo blijkt uit de toelichting.

Het gaat om projecten met een duurzaam karakter. Dat geldt bijvoorbeeld voor projecten die te maken hebben met groene energie. Maar er wordt ook gekeken naar projecten die zorgen voor de verduurzaming van vastgoed, of het groener maken van de zorgsector.

Bedrijven vullen elkaar aan

Bedrijven die in aanmerking willen komen voor de leningen moeten afkomstig zijn uit Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Engeland of Spanje. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van het bestaande netwerk van Triodos Bank.

Volgens Chris Figee, cfo van ASR, vullen de partijen elkaar prima aan. Triodos Bank heeft de kennis en het netwerk als het gaat om duurzaam bankieren. Via de divisie Vermogensbeheer kan ASR een bijdrage leveren aan de financiering van de duurzame projecten.

Volgens Triodos Bank cfo Pierre Abey is de belangstelling voor duurzame projecten de laatste tijd sterk toegenomen. Door de financieringsbeslissingen beïnvloeden financiële partijen als ASR en Triodos volgens hem ‘de kwaliteit van de samenleving en het leefklimaat voor de volgende decennia’.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus