Nieuws

Trump-adviseur Cohn ziet beursrally doorzetten

Trump-adviseur Gary Cohn denkt dat de beurs nog veel verder kan oplopen. De effecten van de verlaging van de vennootschapsbelasting zullen groter zijn dan beleggers denken.

Buy the news, sell the fact. Dat is een manier om naar de beurs te kijken. Beleggers speculeren er al een jaar op dat vooral bedrijven in de VS een flinke belastingverlaging krijgen.

Het gevolg was een rally die leidde tot een 25% hogere Dow Jones-index. Nu de belastingverlaging er is, kunt u aandelen beter verkopen, omdat de effecten van de belastingverlaging in de prijzen zijn verwerkt.

Maar Gary Cohn, de invloedrijke economisch adviseur van Donald Trump, denkt dat beleggers die zo denken een fout maken. Hij is ervan overtuigd dat de beursrally in 2018 door kan gaan, zo schrijft The Wall Street Journal.

Koers-winstverhouding bieden nog ruimte

"Als ik kijk naar de aandelenmarkt dan geloof ik niet dat de belastinghervorming al is ingeprijsd" , stelt Cohn. De oud-manager van Goldman Sachs vindt dat de koers-winstverhoudingen van Amerikaanse bedrijven nog voldoende ruimte naar boven bieden en de lage volatiliteit is voor hem een teken dat het gros van de beleggers hier net zo over denkt.

Cohn kan niet verklaren waarom het merendeel van de Amerikanen sceptisch zijn over de belastinghervorming, waarbij onder andere de vennootschapsbelasting wordt verlaagd van 35% naar 21%. Hij denkt dat dit van voorbijgaande aard zal zijn. Als werknemers begin volgend jaar zien dat hun loon flink stijgt dan zal het sentiment radicaal veranderen.

Wat hem verder positief stemt, is dat economen steeds positiever worden over de effecten van de belastinghervorming op de economische groei. Uit peilingen blijkt dit inderdaad zo te zijn. Daar moet wel bij worden opgemerkt dat dit alleen geldt voor 2018. Over de effecten op lange termijn zijn economen nog altijd verdeeld.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie