Nieuws

Meer volatiliteit in 2018

Grote kans dat de aandelenbeurzen volgend jaar harder bewegen. Volgens Thomas Kee, geen buy- and holdbelegger, kan er worden geprofiteerd van de herstelmomenten.

Aandelenbeurzen zullen komend jaar harder bewegen. Dat is het directe gevolg van het einde van het monetaire stimuleringsbeleid van de laatste jaren. Het is de stellige overtuiging van Thomas Kee, eigenaar van het bedrijf Stock Traders Daily, en schrijver van het boek Buy and hold is dead

Kee denkt een manier te hebben gevoonden waarop beleggers van de aanstaande kortstondige koersbewegingen op financiële markten kunnen profiteren. Kee refereert bijvoorbeeld aan de snelle daling van de Nasdaq index afgelopen woensdag. Technologieaandelen waren helemaal de gratie. Volgens Kee was dit vooral het gevolg van sectorrotatie.

Beleggers kijken volgens Kee niet naar de prijs van een aandeel, maar puur naar de sector. Op woensdag daalde de technologie index Nasdaq met 2,25%. Op het moment dat Kee zijn artikel schreef was al sprake van een herstel van 0,75% en Kee voorspelde dat de index verder zou stijgen.

Profiteren van herstelbewegingen

Dit soort koersbewegingen zijn kortstondiger dan wanneer de verkoop is gebaseerd op een breder gedeelde overtuiging dat een bepaald aandeel, of groep van aandelen, overgewaardeerd is. Door de kortstondigheid van de koersreactie, na de koersdaling volgde weer een snelle stijging, is het mogelijk om daarvan te profiteren.

Beleggers moeten volgens Kee het komende jaar rekening houden met meer van dit soort kortstondige volatiliteit op financiële markten. Dat wordt volgens Kee aan de ene kant veroorzaakt door de opwaartse druk op koersen als gevolg van de verwachte belastingverlichting voor Amerikaanse bedrijven. Tegelijkertijd is er sprake van minder monetaire stimulering. Juist in die eindfase is de volatiliteit volgens Kee het hoogst.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie