Nieuws

Herman Prummel nieuw hoofd van Northern Trust Nederland

De Amerikaanse financieel dienstverlener Northern Trust heeft Herman Prummel aangesteld als de nieuwe Country Manager voor Nederland. Prummel maakt de overstap van Blackrock.

Northern Trust heeft Herman Prummel aangesteld als Country Manager voor Nederland. Deze mededeling volgt op de aankondiging dat het bedrijf zijn aanbod in continentaal Europa zal uitbreiden.

Prummel volgt Wim van Ooijen op, die recentelijk werd aangesteld om de activiteiten van Northern Trust in Zwitserland te leiden naast zijn bestaande rol als hoofd van de Duitse vestiging van Northern Trust.

Prummel zal opereren in Amsterdam en verantwoordelijk zijn voor business development, sales en klantenactiviteiten voor de asset servicing business van Northern Trust en zal ook nauw samenwerken met het locale asset management team.

128 jaar ervaring

Prummel maakt de overstap naar Northern Trust vanaf Blackrock, waar hij chief operating officer was voor de regio's Nederland, Nordics én Isle of Man. David Wicks, hoofd Continentaal Europa voor Northern Trust: "Nederland blijft een belangrijke markt voor Northern Trust en met Herman's diepgaande regionale marktervaring kunnen wij aan de unieke behoeften van onze Nederlandse klanten blijven voldoen."

Northern Trust opende in maart 2006 zijn eerste kantoor in Nederland, na klanten in het gehele land te hebben gediend sinds 1985. Het kantoor biedt een uitgebreid assortiment aan asset service en asset management oplossingen voor institutionele beleggers en vermogensbeheerders.

Northern Trust Trust Corporation (Nasdaq: NTRS) werd in 1889 in Chiacago opgericht. Het heeft kantoren in 23 landen en 1 biljoen US dollar onder direct beheer.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen