Nieuws

Het zijn gouden tijden voor wapenbedrijven

Terwijl ESG-beleggen aan populariteit wint, doen defensiebedrijven steeds betere zaken. Sinds 2003 was de Amerikaanse defensiesector niet zo duur.

De vele wapenbedrijven die zich nu hebben verzameld op de Parijse Air Show hebben genoeg om blij over te zijn. De orders stromen binnen. Mede door de toenemende terreurdreiging in Europa, de conflicten in het Midden-Oosten en spanningen in de Chinese zee zijn steeds meer landen bezig hun defensie-inspanningen op te voeren.

En dan is er natuurlijk Donald Trump die het Amerikaanse leger verder wil versterken. Dat is volgens hem goed voor de veiligheid en goed voor de Amerikaanse industrie.

 

 

 

 

Het Amerikaanse defensiebudget bedraagt op dit moment volgens Bloomberg circa 600 miljard dollar. Trump heeft er ook weinig moeite mee wapendeals te sluiten met discutabele regimes. Zijn trip in Saoedi-Arabië leverde de Amerikaanse wapenindustrie 110 miljard dollar aan orders op.

Overheden geven meer geld uit aan wapens

Beleggers hebben ook in de gaten dat de wapemsector het tij mee heeft. De winsten hobbelen omhoog. Deels is dit het gevolg van forse aandeleninkopen, minder concurentie en omvangrijke kostenreducties.

De beusrwaarde van de wapensector is volgens Bloomberg sinds 2009 verdrievoudigd. Sinds de invasie in Irak in 2003 waren Amerikaanse wapenbedrijven niet zo duur als nu. Te duur?

waardering Amerikaanse defensiebedrijven nadert top

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen