Nieuws

Fidelity accepteert bitcoins in de kantine

Fidelity heeft besloten bitcoins te accepteren als betaalmiddel in de bedrijfskantine. Volgens marktwaarnemers is dit de volgende stap naar algemene acceptatie van de cryptomunt.

Bitcoin heeft er een nieuwe fan bij. Het Amerikaanse Fidelity, een van de grootste vermogensbeheerders ter wereld en niet te verwarren met Fidelity Internationalt, heeft besloten bitcoins te accepteren als betaalmiddel in de kantine. Volgens verschillende marktwaarnemers is dit een volgende stap naar algemene acceptatie van de cryptomunt.

"Het is een kleine maar belangrijke stap voor bitcoin bij de acceptatie als betaalmiddel in de financiële sector", zegt Charlie Morris, chief investment officer van Newscape Capital tegenover Citywire. Hij beschrijft het besluit van Fidelity verder als "het meest opwindende nieuws voor bitcoin van de laatste weken".

Believer

Morris vindt dat de financiële wereld het belang van bitcoin tot nu toe heeft onderschat. Fidelity-ceo Abigail Johnson is een uitzondering. Zij beschreef zichzelf onlangs nog als "believer".

Fidelity heeft ook een eigen kleine afdeling die zich richt op het slaan van bitcoin-munten (dat gebeurt met computerkracht) en van de rivaliserende cryptomunt ethereum.

De aankondiging van Fidelity kwam vorige week op een moment dat de bitcoin-wisselkoers weer eens stevige schommelingen liet zien. De winst gedurende de eerste maanden van dit jaar waren bijna irreëel.

Ethereum

Eén bitcoin was begin dit jaar minder dan 1000 dollar waard. In mei naderde de cryptomunt de 3000 dollar, maar zakte de laatste paar weken wel weer een beetje in tot 2768 dollar vandaag.

De iets jongere munt ethereum deed het overigens nog beter. Begin dit jaar kon je voor 10 dollar één ethereum krijgen. Nu is het 380 dollar!

Het zijn dit soort heftige fluctuaties die de cryptomunt voor gewone burgers een aantrekkelijke, maar ook zeer riskante belegging maken. Chris Beauchamp, chef-marktanalist bij de IG Groep, geeft toe dat de grote fluctuaties crypotomunten ook niet echt geschikt maken als betaalmiddel. "U moet het meer zien als belegging".

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus