Nieuws

SSGA benoemt Amlan Roy tot wereldwijde pensioenstrateeg

State Street Global Advisors, de vermogensbeheerder van State Street Corporation, heeft Amlan Roy benoemd tot global chief retirement strategist.

Roy wordt verantwoordelijk voor het leiden van research en thought leadership activiteiten rond wereldwijde demografische trends en daarmee verband houdende implicaties op de economie, beleid, pensioenen en investeringen.

Roy, een expert op het gebied van macro-economie, asset pricing en behavioral finance, komt van Credit Suisse, waar hij hoofd global demographics & pensions research was. In zijn twintigjarige dienstverband voor de Zwitserse bank stond hij onder andere aan de bakermat van de European Pensions Advisory & Structuring Group.

Voor zijn tijd bij Credit Suisse, was Roy meer dan tien jaar werkzaam in de wetenschap bij Boston University School of Management, de University of Iowa Business School en de University of London. Hij is momenteel als Senior Research Associate verbonden aan de London School of Economics' Financial Markets Group en geeft gastcolleges aan de London Business School.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus