Nieuws

IEXProfs Research: Eerste hulp bij kwartaalrapportages

Hulp nodig bij het schrijven van uw kwartaalrapportage? Op IEXProfs Research vindt u alle marktinformatie.

Vermogensbeheerders zijn, zoals u ongetwijfeld wel weet, wettelijk verplicht om op kwartaalbasis cijfers aan te leveren. Veelal gaat dat gepaard met een (niet verplichte) terugblik op het afgelopen kwartaal en een vooruitblik op het aankomende kwartaal.

IEXProfs Research plaatst dagelijks marktrapporten en outlooks van meer dan 50 nationale en internationale asset managers. Het gaat daarbij onder meer de invloed van politieke ontwikkelingen, het centrale bankenbeleid, reviews en previews van de financiële markten, macro economische ontwikkelingen en de asset allocaties.

Raadpleeg onze database

Al deze rapporten zijn uiteraard een uitstekende bron van inspiratie voor de kwartaalrapportages. Maar hoe vindt u de weg in de alleen al duizend rapporten die in 2017 werden gepubliceerd? Hier volgen wat tips & tricks:

1) In de maandelijkse en kwartaal outlooks van diverse partijen wordt niet alleen vooruitgekeken, maar uiteraard ook teruggeblikt. Klik op deze link voor een overzicht van alle outlooks van het afgelopen kwartaal.

2) JPMorgan publiceert maandelijks een Market Review met daarin een handig overzicht van de maand rendementen (alsmede het lopende jaar en de vorige jaren) van alle asset classes.

3) Voor een snel overzicht van wat er in de wereld op macrogebied is gebeurd, bevelen wij Macro Weekly aan van ABN AMRO.

4) Als u wilt weten wat de heersende opinie is op het gebied van assetallocatie dan is de maandpublicatie Asset Allocation Consensus van Alpha Research een goed uitgangspunt.

5) Uiteraard valt er dit kwartaal ook wat te vertellen over het centrale bankenbeleid. Hier leest u alles over de acties van de ECB en de FED

6) Natuurlijk mag de Brexit niet ontbreken.

7)  En dan nog een belangrijk puntje: inschrijven en lid worden van IEXProfs Research is voor beleggingsprofessional geheel gratis! Succes met de kwartaalrapportage!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Duurzaam beleggen