Nieuws

Must read: Gouden dollartijden over

Makkelijk geld verdienen met dollar verleden tijd, herken een bubbel en wat gaat Warren Buffett zeggen in zijn investment letter?

Assetallocatie is keuzestress
In het politieke recessiejaar 2017 is de keuzestress hoog bij de dames en heren, die de beleggingsmix bepalen. De enige zekerheid in het tijdperk Trump is, dat er niets zeker is en dan wacht Europa dit jaar ook nog belangrijke verkiezingen in Nederland, Frankrijk en Duitsland. Eelco Ubbels windt er geen doekjes om: asset allocatie is een synoniem voor keuzestress. “Je moet kiezen en het kan niet passief; dat is het leuke aan asset allocatie.”

Gouden dollartijden voorbij
Beleggers hoeven er niet meer op te rekenen dat ze makkelijk geld verdienen met de dollar. Die tijden zijn even voorbij. De yen is beter.

Herken een bullmarkt
Anatomie van een bullmarkt en bubbels van Howard Lindzon.

Meest gerespecteerde bedrijven wereldwijd
Forbes komt met de lijst World's Most Admired Companies. Staat uw bedrijf erbij?

Die eeuwige rentediscussies

DeGiro zoekt het breder 
DeGiro jaagt op zelfstandige vermogensbeheerders, aldus het FD.

Pas op voor de smart bèta-bubbel
Smart bèta-goeroe Rob Arnett waarschuwt al een tijdje voor een bubbel. Nu kunt u op zijn site checken welke fondsen mogelijk op knappen staan, aldus Bloomberg. 

Hoe Buffett van zijn geloof viel

Guruwatch
25 februari komt de nieuwe investment letter van Warren Buffett uit. Waar zou hij dit jaar zijn pijlen op richten? Op actief beheer heeft hij het in ieder geval steeds minder. 

Vrijdaguitsmijter

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Vastgoed