Nieuws

Crowdfunding nu groter dan in 2015

In het derde kwartaal van 2016 heeft de markt voor crowdfinanciering in Nederland al bijna het niveau van eind 2015 bereikt.

In het derde kwartaal van 2016 heeft de markt voor crowdfinance in Nederland al bijna het niveau van eind 2015 bereikt. Werd in heel 2015 98 miljoen euro via de crowd gefinancierd, aan het eind van het derde kwartaal 2016 stond de tussenstand op reeds 95 miljoen euro, zo blijkt uit cijfers van Crowdfundmarkt.nl.

Crowdfunding is al jaren de grootste en een van de snelst groeiende alternatieve financieringsvormen in Nederland.

In twee jaar tijd is het aantal crowdfundingplatformen in Nederland gestegen met maar liefst 167% van achttien naar 48, aldus een analyse in september van Crowdfundmarkt.nl. Zij baseren zich op de laatste update van het Register Crowdfundplatformen, gepubliceerd door de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

In het Register Crowdfundingplatformen zijn alle crowdfundingplatformen opgenomen die onder toezicht vallen van de AFM. Crowdfundmarkt vergelijkt het aanbod van nieuwe projecten. "In 2016 zijn er tot nu toe acht crowdfundingplatformen bijgekomen en is er één crowdfundingplatform afgevallen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?