Nieuws

BoJ verdubbelt aankopen ETF’s

De Japanse centrale bank verdubbelt bijna het bedrag, waarvoor jaarlijks aandelen-ETF’s worden opgekocht.

De Japanse centrale bank verdubbelt bijna het bedrag, waarvoor aandelen-ETF’s worden opgekocht. De aankopen zijn onderdeel van nieuwe maatregelen om de economie te stimuleren die Bank of Japan vrijdag heeft aangekondigd.

In plaats van 3.300 miljard yen worden nu jaarlijks voor 6.000 miljard yen (circa 52 miljard euro) aandelentrackers opgekocht. Daarnaast breidt de centrale bank van Japan het kredietprogramma uit naar 24 miljard Amerikaanse dollar.

Dit programma ondersteunt Japanse bedrijven om in het buitenland hun investeringen te financieren. Ook dat houdt een verdubbeling in ten opzichte van het bestaande bedrag,

Als belangrijkste redenen voor de maatregelen worden de Brexit, de groeivertraging in opkomende markten en volatiele financiële markten genoemd. De Japanse rente werd ongemoeid gelaten. Ook worden er niet meer obligaties uit de markt gehaald.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus