Europese aandelen zijn goedkoop Mogelijk is dat wel de belangrijkste reden om in Europese aandelen te beleggen, omdat er eigenlijk zo weinig voor pleit. 29 juni 2016 09:45 • Door IEXProfs Redactie De keuze van de Britten om hun eigen weg te kiezen houdt het financiële en politieke nieuws al dagen in zijn greep. Ben Carlson vermoedt dat het nog wel een paar jaar duurt voordat alle stof is gaan liggen. Hij vraagt zich op de website A wealth of common sense af wat de impact van deze chaos op de markten is. En wat blijkt? Het is een rommeltje in Europa, maar de aandelen zijn er aantrekkelijk geprijsd. Vanouds liggen de langetermijnrendementen in de VS en Europa dichtbij elkaar. Amerikaanse beleggers blijven het liefst dichtbij huis. Begrijpelijk, gezien de prestaties van de Amerikaanse markten, die de laatste vijf jaar het 60% van de tijd beter deden dan Europa. De divergentie in prestaties heeft ook geleid tot een verschil in waardering. Impopulair, dus aantrekkelijk Een analyse van Carlson doet hem concluderen dat aandelen in Europa beduidend goedkoper gewaardeerd zijn dan in de VS. Waarderingen helpen om een idee te geven waarin belegd kan worden, niet zozeer wanneer dat goed is om te doen. De geschiedenis leert namelijk dat het niet comfortabel is om daar te beleggen waar de koopjes te vinden zijn. Er is immers slecht nieuws nodig en zwakke fundamentals om waarderingen tot een aantrekkelijk niveau te zien dalen. Europa staat er momenteel slecht voor en de problemen zijn niet snel op te lossen. Mogelijk is dat wel de belangrijkste reden om in Europese aandelen te beleggen, omdat er eigenlijk zo weinig voor pleit. Het is een zooitje in Europa. Europese aandelen zijn goedkoop geprijsd. Maar dat is voor geduldige beleggers meestal een aantrekkelijke mix. De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Impactbeleggen 05 feb Nee, water is het nieuwe goud Waterschaarste is volgens Tongai Kunorubwe, hoofd duurzame obligaties bij T. Rowe Price, in het komende decennium een van de grootste uitdagingen voor de mensheid én een belangrijk risico voor de wereldwijde economische groei. Voor beleggers liggen er mooie kansen. "Iedere euro die in water wordt geïnvesteerd, genereert een economische opbrengst van 4 euro."
Impactbeleggen 05 feb Verantwoord beleggen is geen politieke kwestie Volgens managing director Hadewych Kuiper van Triodos IM hebben pensioenfondsen geen andere keuze dan om vol te investeren in de duurzaamheidstransitie. "De primaire taak van pensioenfondsen is het veiligstellen van een zo goed mogelijk pensioen. Het is dus logisch dat zij vermijdbare risico’s uitsluiten."
Impactbeleggen 28 nov Het enorme potentieel van nature-based finance Hadewych Kuiper van Triodos IM breekt een stevig lans voor nature-based financieringen. Het is volgens haar de enige manier om de afbraak van de natuur te stoppen. Daarnaast biedt het ook financieel rendement.
Opinie 22 okt Financiële sector is het probleem én de oplossing voor de natuur Volgens Hadewych Kuiper van Triodos IM kan de klimaatcrisis alleen worden gekeerd als we de natuur weten te herstellen. Daarvoor is de financiële sector dringend nodig. Winstgevende duurzame projecten liggen voor het oprapen.
J. Safra Sarasin Sustainable Asset Management 18 apr "Reshoring biedt mooie kansen voor groene beleggers" Volgens fondsmanager Daniel Lurch van het JSS Sustainable Equity Green Planet fonds van J. Safra Sarasin profiteren met name de duurzaamste bedrijven van de huidige herschikking van de wereldwijde productieketen. Welke dat zijn?
Impactbeleggen apr '24 “Het is fijn om goed te doen” Ook buiten Nederland is impactbeleggen ontdekt. Het Schotse Baillie Gifford bijvoorbeeld lanceerde in 2017 het Positive Change Fund. Vlak voor Pasen was Rosie Rankin, medeverantwoordelijk voor dit fonds, over in Amsterdam voor de tweedaagse Impact Europe Summit in de Beurs van Berlage. Rob Stallinga sprak met haar.