Nieuws

De succesvolste fondsmanagers 2015

Welke fondsmanagers wisten hun fondsen het meest te laten groeien afgelopen jaar? Citywire maakt een top drie.

2015 was duidelijk een jaar waarin beleggers op zoek gingen naar alternatieve rendementsbronnen. Natuurlijk vooral wegens gebrek aan rendement uit de standaard beleggingscategorieën als gevolg van de lage rente. 

Maar naar welke fondsmanagers brachten zij hun geld het afgelopen jaar het liefst? Opvallend is dat alle fondsen mixfondsen of multi-strategie zijn. Beleggers zetten dus duidelijk in op meer delen van de markt. 

Citywire maakte een top drie met de meeste instroom: 

  1. SLI Global SICAV Global Absolute Return Strategies. Dit fonds van Standard Life, dat gerund wordt door Guy Stern en Roger Sadewsky, kreeg 5,14 miljard euro aan nieuw geld binnen. Dit fonds bestaat sinds 2011 en is gebaseerd op de strategie van een soortgelijk Brits fonds dat al sinds 2008 opereert. Ondanks de managementwisselingen de afgelopen jaren, blijft het fonds populair onder beleggers, aldus Citywire. 

  2. JP Morgan Global Income kreeg er 4,9 miljard euro bij. Talib Sheikh en Michael Schoenhaut managen dit fonds en hebben meer dan de helft van het fonds in de VS belegd. Ze geloven dat de fundamentals daar prima blijven. Unibail-Rodamco en Microsoft zijn de grootste beleggingen. 

  3. Nordea 1- Stabe Return. Dit fonds is tien jaar geleden opgezet en wordt gerund door de managers Asbjørn Trolle Hansen, Claus Vorm en Kurt Kongsted. De instroom in 2015 in dit fonds bedroeg 4,12 miljard euro. Hun strategieën afgelopen jaar waren Global Stable/Low risk equities en Stable Emerging/Low risk equities. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Outlook 2022