Nieuws

Europese aandelenfondsen pieken

Europese aandelenfondsen zagen in oktober hun netto-omzet pieken. Deze kwam uit op het hoogste niveau sinds januari 2013

Europese aandelenfondsen zagen in oktober hun netto-omzet pieken. Deze kwam uit op het hoogste niveau sinds januari 2013, meldt European Fund and Asset Management Association in een rapport over de maand oktober. In die maand steeg de netto-omzet in UCITS-fondsen tot 51 miljard euro. De toename is vooral te danken aan de grote netto-instroom in aandelen- en geldmarktfondsen.

Langetermijn-UCITS-fondsen kwamen uit op 28 miljard euro, terwijl een maand eerder nog 12 miljard uitstroomde. Met name aandelenfondsen genoten een hoge instroom van 19 miljard euro. De geldmarktfondsen beleefden een omslag, na een uitstroom van 11 miljard in september, stroomde in oktober weer 23 miljard euro in deze fondsen.

Het totale vermogen onder beheer bij UCITS-fondsen kwam per eind oktober uit op 8225 miljard, een stijging met 5,2% ten opzichte van een maand eerder. De totale omvang van de Europese beleggingsfonds-industrie bedroeg volgens EFAMA per eind oktober 12624 miljard euro, een toename van 4,3%. 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus