Nieuws

Must Read: Agreekment

Hèt akkoord, de vermoeide reacties, de beste analyse, de best geschreven opinie, China trekt bij en Greece, the musical.

Actief versus passief
Iedere dag in Must Read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de uit indexproducten opgebouwde tegenvoeter IEX Index 20+. 

IEX Fonds 40: +9,15% (ytd)
Index 20+: +7,62% (ytd)

"We have an agreekment"
Oké, na 17 uur vergaderen - een eurotop-record - vergeven we Donald Tusk die woordspeling. De meest interessante roundups en bespiegelingen over het Griekse akkoord (dat overigens nog geaccordeerd moet worden om tot een echt akkoord te komen).  

  • Hier het hele slotakkoord
  • Reuters typeert de reactie van de markt op de deal treffend als "a tired cheer"
  • Angela Merkel zal het akkoord "met volle overtuiging" verdedigen in de Bundestag, maar roept het parlement pas terug van reces als de Grieken zelf hebben ingestemd.
  • Mark Rutte geeft toe dat de deal niet helemaal strookt met wat hij eerder heeft verkondigd.
  • Er is maar één stem die in Europa de doorslag geeft en dat is de Duitse, stelt Mark Gilbert op Bloomberg
  • Misschien wel de meest doowrochte analyse van het Griekenland-probleem verscheen al voor de eurotop en is van de hand van IMF-econoom Olivier Blanchard. Verplichte kost voor iedereen die zich geroepen voelt om meningen te verkondigen over de Griekse kwestie, want Blanchard rekent zakelijk af met hardnekkige mythes. 
  • Het best geschreven stuk komt op naam van Boris Johnson, burgemeester van Londen, die de Grieken oproept om te vluchten nu het nog kan: "Now is the time to rediscover the spirit of Marathon, to fight for the things that made Greece great, to burst the shackles of the Great King of Brussels."

Wat te doen bij rentestijging
Hè lekker, gewoon een ouderwetse opinie over de Fed, de rente en waar je in moet beleggen in tijden van rate hikes

China keert de markt
Het Chinese beurskoersenondersteuningsprogramma lijkt voorlopig te werken. Het aantal aandelen waar een handelsstop op rust neemt af, maar in Shanghai gaat het nog steeds om 303 aandelen. 

Het belang van beginnen
Wat is de grootste fout die je als belegger kunt maken? Niet beleggen

Greece, de musical
Je kon er op wachten :-)


De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus