Nieuws

BDL: Beursonrust op komst

Als de laatste dertig jaar zich herhalen, dan zullen de beurzen deze zomer volatieler worden, verwacht Guy Wagner van BDL.

"Als het seizoenseffect van de afgelopen dertig jaar zich herhaalt, dan zullen de beurzen in de zomermaanden wellicht onrustiger worden. De periode van mei tot oktober is doorgaans minder gunstig voor de beurzen dan de periode van november tot april." Dat zegt Guy Wagner, chief investment officer bij Banque de Luxembourg.

Wagner spreekt nog meer verwachtingen uit. Over aandelen bijvoorbeeld. Ondanks de gestegen aandelenbeurzen is er volgens de Luxemburger genoeg reden om aandelen te blijven overwege. "Aandelen blijven de standaardbelegging, aangezien het nulrentebeleid wordt voortgezet."

Amerikaanse schuld aantrekkelijk

Ook Wagner is het niet ontgaan dat de tienjaarsrente in Duitsland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten in de laatste paar weken flink is gestegen. Voor Europa zal het daar waarschijnlijk niet bij blijven. Amerikaanse obligaties zouden weleens een omgekeerde beweging kunnen maken. Wagner: "Amerikaanse staatsobligaties zijn nog altijd het enige interessante alternatief in de ontwikkelde landen, omdat zij nog zouden kunnen stijgen als de economie verder zou vertragen."

Dan is er nog het dansje tussen dollar en euro. Nadat de euro begin dit jaar hard naar beneden ging, volgde er in de afgelopen weken een opvallende come-back. Hoe verder? Het logische antwoord van Wagner: "Zolang de markt ervan overtuigd blijft dat de rente voor het eerst zal worden verhoogd in de tweede helft van 2015, verwachten wij dat de dollar sterk zal blijven tegenover de euro."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine ETF's