Must read

Must read: Hogere koersen, lagere waarderingen

Plus: Chinese beleggingskansen, goud naar 2100 dollar, 12 florerende dividend aristocrats, fractioneel beleggen met BUX, en méér.

De duurzame voorsprong van China
Meer duurzame regelgeving wereldwijd helpt ESG-beleggers de risico's eruit te filteren. Het maakt KraneShares enthousiast over de Chinese beleggingskansen. "China onderscheidt zich - na een jaar van extra regelgeving op het gebied van data en klimaatkwesties - met zijn redelijke waarderingen."

ESG-trends in 2022
Michael Jantzi, oprichter en CEO van Sustainalytics, onderscheidt 5 belangrijke duurzaamheidstrends die dit jaar gaan bepalen.

Nieuw! Meer rising stars dan fallen angels
Heel veel positiefs valt er volgens Columbia Threadneedle niet te melden over de vooruitzichten van de obligatiemarkt. Obligaties van bedrijven die in 2022 een upgrade krijgen, vormen de grote uitzondering.

Niet alles werd in 2021 duurder

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De grote geldillusie
Ofwel, niet het nominale maar het reële rendement telt. Voor spaarders is er ook dit jaar geen andere optie om het geld actief aan het werk te zetten. "Beleggers kunnen ook in 2022 beter blijven beleggen. Zo’n goed jaar als 2021 zal dit jaar waarschijnlijk niet worden, maar er zijn momenteel weinig alternatieven voor handen om de koopkracht van het vermogen op peil te houden." Aldus Jan-Willem Nijkamp in een prima column.

Beurs te duur?
Ook hogere koersen kunnen tot dalende waarderingen leiden

Goud naar 2100 dollar?
Dat is wat een goudanalist aan CNBC meegeeft.

Stabiele hoogvliegers
12 Dividend Aristocrats die zich in de laatste 5 jaar hebben bewezen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Technologische disruptie gaat nieuwe fase in
Wat zijn de belangrijkste technologische innovaties die voor extra disruptie én winstgroei zorgen? Daarover heeft aandelenbelegger Jennison een interessant rapport geschreven.

BUX maakt fractioneel beleggen mogelijk
Zo wil de broker ook de kleinste beleggers de mogelijkheid bieden om in bedrijven te investeren die vanwege hun hoge koers (1 aandeel Amazon kost bijvoorbeeld 3350 dollar) onbereikbaar blijven. De nieuwe optie stelt beleggers in staat om met een kleiner bedrag een deel van een aandeel te kopen.

Rode vlag?

Luchtvaartindustrie blijft worstelen
Traditionele Europese vliegers zoals Air France-KLM en Lufthansa staan er erg beroerd voor, mede doordat zij zwaar leunen op inkomsten uit intercontinentale en zakelijke vluchten. Budgetmaatschappijen zijn in betere staat, al moesten beleggers in die aandelen ook dikke verliezen incasseren, concludeert Morningstar.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie