Must read

Must read: Omikron is geen gamechanger

Plus: Frontier markets gaan als een dolle, Fed wil eerder taperen, olieprijs zal in 2022 normaliseren, grootbanken verliezen hypotheekmarktaandeel, en meer.

Frontier markets minst geraakt door coronacrisis
De frontier markets zijn als groep goed de coronacrisis doorgekomen. Verklaart dat waarom obligaties én aandelen uit deze landen het dit jaar zo fantastisch hebben gedaan?

Assetmanagers zijn niet bang voor omikron
De komst van de nieuwe coronavariant omikron heeft de beurzen flink in beweging gebracht. LGIM, BlackRock en Fidelity International zien daardoor mooie nieuwe koopkansen ontstaan. Buy the dip! Ook hedgefondsmanager Bill Ackman ziet kansen voor aandelen. Jan-Willem Nijkamp van Fintessa heeft echter waarschuwende woorden.

Fed gaat eerder taperen
Want de inflatie is toch minder tijdelijk dan gedacht. CNBC heeft het verhaal. Net als Bloomberg natuurlijk.

De ECB koopt vooralsnog lekker door

"Amerikaanse aandelen zijn duurder dan in 2000"
Nick Maggiulli van vermogensbeheerder Ritholtz Wealth Management weet niet precies wanneer het misgaat, maar dat de dag steeds dichterbij komt, staat voor hem als een paal boven water.

Met de Amerikaanse winsten is weinig mis

Wat doet de olieprijs in 2022?
De afgelopen maanden is de olieprijs flink gestegen. Het aanbod is beperkt, terwijl de vraag hoog blijft. Energieaandelen hebben flink geprofiteerd van de opleving in de olieprijs, maar hoelang blijven de prijzen nog zo hoog?

De hoge energieprijs is een belangrijke inflatie-aanjager

Tel Aviv is de duurste stad ter wereld om in te leven
De Israëlische stad steeg in het afgelopen jaar met vijf plaatsen en ging voorbij steden als Hongkong, Parijs en Zürich. Redenen daarvoor zijn de sterke nationale munt en de inflatie.

Grootbanken verliezen marktaandeel hypotheekmarkt
In het derde kwartaal van 2021 is de totale hypotheekomzet gegroeid naar €41 miljard – een groei van 12,2% ten opzichte van het derde kwartaal in 2020 en 10% ten opzichte van het tweede kwartaal van 2021. Dat blijkt uit de HypotheekUpdate van consultancybureau IG&H. Uit de analyse komt tevens naar voren dat het marktaandeel van banken – voor het tweede kwartaal op rij – is gedaald van 46,4% naar 43,3%.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine ETF's