Must read

Must read: Het is heel lastig om contrair te zijn

Plus: Edin Mujagic voorspelt gouden tijden, waterfondsen doen het goed, Amerikanen op Europese techjacht, huizenprijzen stijgen verder, en veel meer.

Op naar nieuwe gouden tijden
Volgens Edin Mujagic is het nog even een paar jaar geduld hebben en dan breekt een nieuwe economische bloeiperiode aan. Of zoals hij schrijft: "Het requiem voor het economische stelsel dat we kennen, zal tevens de ouverture blijken te zijn van een gouden periode."

Amundi AM: China snelt de VS aan alle kanten voorbij
Beleggen in China wordt volgens het Franse Amundi weer interessant nu de Chinese economie definitief de Amerikaanse voorbijstreeft.

Hoe recht is de rug van Jerome Powell?
Scott Thiel van BlackRock verwacht dat Jerome Powell de rente niet zal verhogen in 2022. Dat wil niet zeggen dat hij daarom positief is over obligaties.

Lekker contrair?
Het timen van de markt is lastig maar om contrair te zijn, is pas echt moeilijk, zo blijkt onder meer uit de ontwikkeling van de goudprijs. Heerlijke column van Ben Carlson. 

Waterfondsen doen het goed op de beurs
Het thema water is al weer zo’n twintig jaar geleden omarmd door de fondshuizen Pictet en RobecoSAM, maar is volgens Rabobank nog steeds onverminderd actueel.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Waarom ESG-aandelen structureel winnen
Een studie geeft de verschillende redenen van deze outperformance.

Amerikanen op techjacht in Europa
Steeds meer vooraanstaande Amerikaanse durfinvesteerders richten de blik op Europa in hun zoektocht naar interessante techbedrijven en start-ups.

"We gaan niet terug naar oude renteniveaus"
Stijgende inflatie en verkrappende centrale banken dreigen rentes hoger te zetten. Wat betekent dit voor de markten? Professionele beleggers van ING, ABN Amro, Rabobank, Optimix en Providence Capital laten hun licht schijnen.

Niet stagflatie maar economische oververhitting dreigt
Centrale banken blijven dit jaar nog verruimend beleid voeren, waardoor fundamentals voor 2021 krachtig blijven. Voor volgend jaar zijn de vooruitzichten minder zeker, stelt CIO Ibrahima Kobar van vermogensbeheerder Ostrum AM, onderdeel van Natixis Investment Managers, die waarschuwt voor mogelijke oververhitting door de hoge vraag. Lees het hele verhaal.

Momenteel in Turkije

In Brazilië is het niet veel anders

Herken greenwashing 
Greenwashing, ofwel misleidende duurzaamheidsclaims, is een fenomeen dat duurzame beleggers flink in de wielen kan rijden. Morningstars Hortense Bioy legt in een video uit hoe je het kan herkennen en vermijden.

Inflatie gaat ouderen pijn doen

Wel compensatie, geen hogere energierekening
Zo'n twee miljoen huishoudens zitten er extra warmpjes bij deze winter. Zij krijgen wel honderden euro's compensatie van de overheid voor een stijgende energierekening, maar gaan helemaal niets extra betalen, meldt RTL Z.

Huizenprijzen stijgen nog wel even door

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine duurzaam beleggen