Must read

Must read: bang voor de Delta-virus-variant

Die kan de herwonnen groei afremmen. Plus: over de prijs van Nutella, hedgefondsmanagers positief en nieuwe Duitse regels.

Assetmanagers voorzichtig met kantoren en winkels
De vastgoedconsensus is neutraal; kantoren en winkels worden negatief beoordeeld, terwijl logistiek en residentieel vastgoed juist wel de handen op elkaar krijgen, aldus Eelco Ubbels. Dat vastgoed een goede inflatiehedge kan zijn, wordt altijd gewaardeerd.

Pas op met toekomst-themafondsen
Veel themafondsen spelen in op de fantasie van beleggers over een sciencefictionachtige toekomst. Maar de kans is groot dat het uitloopt op een deceptie.

Het vertrouwen onder hedgefondsbeleggers groeit
90% van de 300 ondervraagde managers ziet het economisch zonnig in. De AIMA Hedge Fund Confidence Index staat op +19,5%. -50 is het laagste, +50 het hoogste niveau van de index. 

Pfff, alles en iedereen in recessie

Over de prijs van chocopasta

Actief versus passief
Hoe staan de actieve IEXFonds en de passieve Index 20+ ervoor? 

Waar iedereen bang voor is..

Nieuwe Duitse regels

Veel schuld tegen lage rente

Staat haalt nieuw geld op
Nederland heeft 2,11 miljard euro opgehaald met de heropening van een korte lening. De lening heeft een looptijd tot 28 oktober 2021 en een negatief rendement van -0,635%, waaronder nu 5,03 miljard euro uitstaat.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?