Must read

Must read: Beursfeest duurt zeker tot 2024

Plus: Koorddansen met de Fed, Grondstoffen prijzen dalen hard, beleggen in crypto's is gokken, en nog meer.

Koorddansen met de Fed
Tegen de achtergrond van dreigende economische oververhitting, hoge inflatie en bijna voldoende werkgelegenheid kon Fed-voorzitter Jerome Powell er niet langer op hinten het beleid ongewijzigd te laten. Wat zijn nu de plannen?

Bullmarkt tot tenminste 2024
Fondsmanagers zijn dolenthousiast over de vooruitzichten van aandelen en de wereldeconomie. Sterke groei tot diep in de jaren '20 kan de bullmarkt nog jaren in leven houden.

Wat hout, goud en platina over aandelen vertellen
Kunnen bewegingen in grondstoffenprijzen de richting van de aandelenmarkten voorspellen? Volgens Mark Hulbert op Marketwatch zegt de prijsontwikkeling van timmerhout en goud niet veel, maar moeten beleggers vooral letten op platina.

Het eindejaarsdoel voor de S&P is helaas al gehaald

Dit houdt de Europese inflatie wel laag

Hoezo coronacrisis?
Sinds de uitbraak van de coronacrisis is het aantal faillissementen in Nederland alleen maar gedaald en staat inmiddels op een historisch laag niveau. Dat staat in schril contrast met andere landen in de Europese Unie, waar de faillissementen juist toenamen.
Aan de andere kant: Het verlengen van de steunpakketten voor bedrijven die zijn geraakt door de coronacrisis, koste de overheid tientallen miljarden euro's meer dan geraamd. Tot nu toe werd 76,2 miljard euro uitgegeven in verband met de coronacrisis, zo meldt de Algemene Rekenkamer.

Wat voedt een bubbel?
Speculatie is altijd een van de aanjagers. Wat nog meer? Heerlijk verhaal.

China stapt op de kredietrem

Beleggen in crypto's is dus ouderwets gokken

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?