Must read

Must read: Insiders verkopen massaal

Plus: De koperprijs moet wel stijgen, hogere dekkingsgraden, shortselling ingestort, cyclische aandelen op één, en meer.

De koperprijs moet wel stijgen
Niet alleen het herstel van de wereldeconomie stuwt de koperprijs, maar tal van grote trends, zoals bijvoorbeeld EV en 5G, maken dit basismetaal steeds gewilder.

Dekkingsgraden gestegen
De vijf grootste pensioenfondsen van het land staan er weer ietsje beter voor. In het eerste kwartaal van dit jaar steeg de rente en dat merkten pensioenfondsen ook. Het belangrijkste cijfer waarmee bepaald wordt of er gekort moet worden of niet, steeg, maar helaas nog niet genoeg. Onderwijl vreest pensioenspecialist Rajish Sagoenie van Milliman dat de transitie naar een nieuw pensioenstelsel niet voor alle direct belanghebbenden even goed uitpakt.

Shortselling ingestort
Hedgefondsen durven even niet meer.

Insiders verkopen massaal
"At the same time that investors are feeling so euphoric, corporate insiders appear to be selling. A weekly ratio of insider sales to buys as computed by Thomson Reuters skyrocketed to an astounding 143-to-1, the highest in the weekly readings as reported by Barron's in at least 16 years." Dat lijkt geen goed signaal.

Earth Day: Praatjes vullen geen gaatjes
Vandaag is het Earth Day. Overheden, bedrijven en beleggers herhalen hun belofte klimaatneutraliteit te willen bereiken. De grote uitdaging is om deze mooie woorden om te zetten in concrete daden. Dat geldt ook voor professionele beleggers.

Terug naar de jaren zeventig?
Sommige deskundigen vrezen dat de nieuwe beleidsmix van de VS, een combinatie van aanhoudende budgettaire en monetaire versoepeling, zal leiden tot een heropleving van de jaren zeventig, een decennium dat onder andere bekend stond om een aanzienlijke en aanhoudende stijging van de inflatie. Willem Verhagen, Senior Economist Multi Asset bij NN Investment Partners (NN IP) denkt hier anders over.

Sectorconsensus: cyclische aandelen op één
De beleggingsconsensus is opmerkelijk positief over de cyclische sector consumer discretionary. Ook de sectoren industrie, IT, materials, gezondheid en financials hebben een koopadvies.

Zet de combeback van waarde-aandelen door?

Nederlandse x Deense hypotheekleningen. Wie wint?
Hypotheekleningen zijn voor pensioenfondsen en verzekeraars een goed alternatief voor staatsobligaties. David van Bragt van Aegon AM probeert te kiezen tussen Nederlandse en Deense hypotheken.

Heet, heter, heetst

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie