Must read

Must read: Terug naar de roaring twenties

Plus: Stijging van de goudprijs zit er niet in, opkomende markten place to be, Robeco en Rabobank over bitcoin, en méér.

Stijging van de goudprijs zit er niet in
De daling van de goudprijs vertelt Edin Mujagic dat beleggers rekenen op sterke economisch groei, waarbij de stijging van de inflatie slechts tijdelijk zal zijn. Hij kan zich daarin vinden.

Aandelen opkomende markten hebben meeste potentie
Over geen andere aandelenregio wordt momenteel positiever geoordeeld dan over de opkomende markten. Lage waarderingen en een sterk economisch herstel van de wereldeconomie moeten aandelen uit de opkomende markten vleugels geven.

Beste aandeelhouder,
Lees de zeer lange brief van ceo Jamie Dimon aan alle aandeelhouders van JP Morgan Chase. Must read voor bankbestuurders maar ook voor beleggers.

Dure AEX
Lees ook: Britse aandelen klaar voor de inhaalslag.

Wat zeggen de beleggingshuizen?
Robeco is voorzichtig met credits, duurzaamheid is volgens BlackRock niet ingeprijsd, Natixis IM blijft risk-on, Fidelity International selecteert de beste Inflation Linked Bonds, DWS heeft een voorkeur voor Nederlands vastgoed, en meer opinies.

Stilte voor de storm?

Teamdiversiteit verbetert het rendement echt
Een fonds dat geleid wordt door mensen met verschillende achtergronden, doet het doorgaans beter dan teams die bestaan uit mannen met dezelfde universitaire achtergrond, nationaliteit en oud-werkgever. Het gemiddelde rendemenentsverschil is aanzienlijk.

Terug naar de roaring 20s
Dat is wat Michael Batnick verwacht.

Afsplitsen is niet altijd een goed idee
ASML, TSMC, NXP zijn inmiddels tien keer meer waard dan ex-moederbedrijf Philips. Gevalletje wanbeleid?

2020 was een recordjaar voor miljardairs
Pandemie of niet, de rijken werden vorig jaar steeds rijker. Volgens het Amerikaanse zakenblad Forbes is de gezamenlijke waarde van de miljardairs van de wereld vorig jaar met maar liefst 5 biljoen dollar (+60%) toegenomen.

Ook Robeco heeft een mening over bitcoin

Net als Rabobank

Coronasteun: inmiddels al 18 miljard
De diverse steunmaatregelen om bedrijven overeind te houden kosten de overheid handenvol geld. Alleen al aan loonsteun en aan de vergoeding voor vaste lasten werd 17,6 miljard euro uitgegeven. De horeca is een grote slurper, maar de handelssector kreeg nog meer geld. En wat te denken van KLM.

Wat een spaarberg!
Onderwijl sparen de Nederlandse huishoudens lustig verder. Volgens ABN AMRO heeft corona een extra spaarbedrag van 43 miljard euro opgeleverd. Wat gaat daarmee gebeuren?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?