Must read

Must read: Een verhaal van twee werelden

Plus: Beleggingshuizen positief over Azië, Britse economie in problemen, nieuw pensioenstelsel is stap vooruit, en meer.

Pas op! Daar komt Azië
Drie assetmanagers over de geweldige beleggingskansen in Azië, en dan vooral in China. "In het afgelopen kwartaal zijn de bedrijfswinsten opnieuw naar boven bijgesteld. Dat biedt gunstige perspectieven voor 2021."

China stimuleert desondanks verder

Covid-19 liveblog: Obligatiebeleggers moeten oppassen
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? NN IP gaat voor cash en linkers, BMO GAM vreest einde aandelenrally, ING en Robeco zijn bullish over 2021, UBS AM koopt cyclische aandelen, Janus Henderson rekent op herstel vastgoed, en meer opinies.

Britse economie in zware problemen
Nog een reden om een no-deal Brexit te voorkomen.

EL-Erian waarschuwt (nog maar eens)
Het verschil in prestaties tussen Wallstreet (de beurs) en Mainstreet (de economie) wordt te groot. Hier is het verhaal.

Groepsimmuniteit pas in 2022. Of toch eerder?
ABN Amro waarschuwt dat we nog lang niet af zijn van het coronavirus. Pas in 2022 zijn er voldoende mensen gevaccineerd om afscheid te nemen van social distancing. Deutsche Bank is iets positiever en rekent op eind 2021.

Wie betaalt de coronarekening?
Econoom Hans Stegeman van Triodos denkt dan toch aan bedrijven en vermogenden.

Nieuw pensioenstelsel is stap vooruit, maar...

Twee werelden
Chinese industriële groei verkeerde vorige maand in de overdrive, meldt Reuters.

Amerikaanse aandelen verkopen?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

Waarom de rijken rijker worden

OPEC+ niet eens over verdere productiebeperkig
Dus de olieprijs gaat weer eens omlaag.

Drie banken in top tien lijst meest waardevolle Nederlandse merken
ING is het meest waardevolle bankmerk van Nederland. In een overzicht van de dertig meest waardevolle Nederlandse merken van onderzoeksbureau Kantar eindigt de bank op de vijfde plaats algemeen. De merken Ziggo en Booking.com zijn weer waard dan Rabobank en ABN AMRO. Dat was wel eens anders. Nummer 1?

Banken hebben een kostenprobleem

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus