Must read

Must read: Maak niet dezelfde fouten

Als in 2008, zegt El-Erian. Plus; banken moeten meer doen, straks gaat het beter en ook Tim Cook van Apple is miljardair.

Assetallocatie: Beleggers geven weer voorkeur aan aandelen
Niet cash, maar aandelen en grondstoffen zijn populair onder assetmanagers, zo blijkt uit de assetallocatieconsensus van juli. Ook obligaties emerging markets zijn gewild.

Chinees handelsoverschot schiet omhoog
De Chinese export was verrassend sterk in juli. Het handelsoverschot bereikte het hoogste niveau in vijf jaar, maar een zwaluw maakt nog geen zomer.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Coronacrisis helpt volgens RobecoSAM vier duurzame trends extra vooruit, dollarzwakte zet volgens Valuedge door, ABN AMRO terughoudend over aandelen, beleggingen EM profiteren volgens NN IP van goedkopere dollar, corona versnelt volgens Fidelity opmars robots, en nog veel meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). 

El-Erian: Maak niet dezelfde fouten als in 2008
Mohamed El-Erian waarschuwt dat grote landen niet dezelfde fouten moeten maken als in de vorige crisis. Economieën moeten voorzichtig weer worden opgestart om de effecten van de coronacrisis zoveel mogelijk te verzachten.

Goud iets lager

Beperkte impact

Banken moeten meer doen

Straks gaat het beter

De rijksten

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie