Must read

Must read: Opkomende marktenkansen

Plus: Het beste vastgoed, gigantische schuldencrisis dreigt, particulier belegt beter, gedoe over pensioenakkoord, en méér.

Coronacrisis versterkt vastgoedtrends
Welke stenen hebben de beste beleggingskansen? We vroegen het aan de drie portfoliomanagers van de vastgoedfondsen in de IEXFonds 40.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Kapitalisme onder druk, aandelen (te) duur, pas op voor inflatie, goedkope EM-bedrijfsobligaties bieden drie premies, tijdelijke verzwakking energietransitie, alleen positief over Europese high yield, duurzame beleggingen presteren beter, centrale banken kunnen nog veel doen, en méér opinies.

Beleggen in opkomende markten: kansen en risico's
Lees de uitgebreide en diepgaande analyse van ABN Amro.

Ook Robeco heeft een mening over beleggen in EM

Medicijn erger dan kwaal
Overheden maken gigantische schulden om de coronacrisis te bestrijden. Zijn deze schulden nog wel terug te betalen? Lastig zegt Satyajit Das, voormalig bankier en nu schrijver. "In an environment of low growth and disinflation or deflation, high-debt levels are difficult to manage. The historical precedents are not encouraging."

Piet Particulier belegt beter
Opmerkelijk, Amerikaanse particuliere beleggers hebben veel meer geprofiteerd van het beursherstel na de sell off in maart dan professionele beleggers. Zij wisten duidelijk beter te stockpicken.

Kortetermijntegenslag
Low-vol gaat echt wel weer presteren.

Europese aandelen waanzinnig duur

Nederland dreigt na crisis verliezer te worden
Volgens de Wereldbank zal de mondiale economie dit jaar met ruim 5% krimpen. Afgelopen donderdag had de Oeso een soortgelijke boodschap. Deze denktank voorspelt de diepste recessie in meer dan een eeuw. Voor de OESO-landen gaat het om een krimp van ruim 6% en voor Nederland is de prognose zelfs min 8%. Wat is hier aan de hand? Willem Vermeend en Rick van der Ploeg hebben er een duidelijke mening over.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actief blijft in coronatijden beter overeind dan passief.

Op naar de 0%!
De trend naar steeds lagere beheervergoedingen voor beleggingsfondsen is ongebroken, zegt Ben Johnson van Morningstar. Niet de sky is the limit, maar de bodem van 0%.

Pensioenakkoord eindelijk rond
Niemand hoeft volgend jaar in te leveren, meldt RTL Z.

Of discussiëren we nog even door?

Waarom crypto's het overnemen

BP schrijft 17,5 miljard dollar af
Want de oliemaatschappij rekent op een versnelling van de energietransitie. Voor beleggers in de oliesector toch iets om rekening mee te houden. Hier het verhaal van Reuters.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus