Must read

Must read: Aandelenselectie doet ertoe

Juist nu. Plus: deze volatiliteit is niet normaal, verwacht niet te veel van hulpprogramma's en cybercriminelen slaan hun slag.

Olieprijs kan verder omlaag
De olieprijs dook begin deze maand naar beneden. Daarna kwam de coronacrisis pas goed op gang. Wat zijn de gevolgen van een lage olieprijs?

Centrale banken kunnen en moeten meer doen
Hebben centrale banken reeds al hun kruit verschoten? Nomura denkt van niet.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Zo denkt T. Rowe Price dat beleggers over vier tot zes weken weer naar boven kunnen kijken.

Aandelenselectie doet ertoe
Juist in bear markets. Bedrijven met een ijzersterke concurrentiepositie bleven de laatste weken het best overeind, constateert Morningstar USA.

+10% is niet normaal
Pas als de koersen weer tot rust komen, kan het sein veilig worden gegeven, schrijft Michael Batnick van The Irrelevant Investor.

Duitse DAX even veel waard als boekwaarde onderliggende bedrijven
(ervan uitgaande dat die boekwaarde nog klopt)

VS bepaalt richting markten
Corné van Zeijl: VS pakt aanpak coronavirus verkeerd aan en dat gaan de beurzen nog voelen, zegt hij in RLZ Z Voorbeurs.

Waar gaat het met de Nederlandse economie heen?

Verwacht niet te veel van hulpprogramma's
Marketwatch-columnist Mark Hulbert roept beleggers op tot behoedzaamheid. "So be careful what you wish for. You need to be prepared for some very dark times in coming months even if the markets follow the 2008 script."

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Dubbel zwaar straffen?
Al aan het begin van de corona-uitbraak in Europa zagen cybercriminelen hun kans schoon om misbruik te maken van de situatie. Met het verstrijken van de tijd is dit alleen maar toegenomen, inspelend op de toenemende paniek. Beveiligingsadviseur Barracuda noteert deze maand een stijging van het aantal phishing-gevallen van maar liefst 667%.

Hedgefondsmanager moet het beter doen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus