Must read

Must read: De grote rebound

Plus: Grootschalige Amerikaanse hulpacties, bedrijfsobligaties en goud zullen floreren, themabeleggen werkt niet, en méér.

Fed belooft en levert
De maatregelen die de Fed maandag bekendmaakt, gaan veel verder dan de vuurkracht van een bazooka. Edin Mujagic weegt het nieuwste enorme monetaire Amerikaanse hulppakket. Volgens de monetair econoom moet het voldoende zijn een langdurige recessie af te wenden. "De Fed is een all-out aanval begonnen op de crisis."

COVID-19 liveblog
Wat zeggen de beleggingshuizen?

1200 dollar per volwassene
Amerikaanse senaat is het eens over een groot hulppakket van meer dan 2 biljoen dollar.

Nu kansen pakken in de bedrijfsobligatiemarkt
Sinds 2009 was er geen beter instapmoment in bedrijfsobligaties dan nu. "We think investors should strongly consider allocating to the high-yield bond market right now. 7% yields on BB bonds don’t come along every day, and volatility in credit is much lower than in equities." Lees ook het interview met obligatie-expert Joseph Cantwell, die behoedzamer is.

Dead cat bounce?

Advies Goldman Sachs: Koop goud
Want monetaire stimuleringsplannen maken goud meer waard, aldus GS.

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

Goede vraag

Niet meer dan een mooi verhaal
Thematisch beleggen pakt zelden goed uit, toont onderzoek aan.

Wat! Olieprijs naar 10 dollar?

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Recessie Nederland onvermijdelijk
Door de uitbraak van het coronavirus komt Nederland vrijwel zeker in een recessie terecht. Dat werd al verwacht, maar inmiddels heeft de directeur van het Centraal Planbureau (CPB) zich over de economische situatie uitgesproken. "De volksgezondheid gaat op dit moment even boven alles."

Winnaars en verliezers van corona
Herkenbaar?

Het zit ook niet mee
De blijvende problemen van de pensioenfondsen

De nieuwe realiteit

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie