Must read

Must read: Stockpicken lukt niet

Plus: Ook verdienen aan negatieve rente, Amerikanen gaan voor duurzaam, de vele uitdagingen van banken, en nog véél meer.

Verdienen aan obligaties met een negatieve rente
Er is inmiddels voor 13,4 biljoen dollar geïnvesteerd in obligaties met een negatieve rente. Dat hoeft een positief rendement niet in de weg te staan, betoogt Wim van Zwol.

Actieve fondsmanagers blijven weer eens achter
Stockpicken is moeilijk. In 2019 bleef 40% van de actieve beleggingsfondsen achter op hun benchmark, constateert Morningstar. Acht verkeerde redenen zetten beleggers aan om het beter te willen doen dan de markt. Lees ook: Het grote gevecht tussen actief en passief. SPDR ETF's en Skagen kruisen de degens. Maar hoe komt het dat een onwetende gorilla in drie van de vier jaar de index (ruim) verslaat?

Bloomberg Green
Persbureau Bloomberg maakt informatievoorziening over de energietranstitie tot een speerpunt van de eigen berichtgeving. Amerikaanse fondsbeleggers besloten vorig jaar massaal om voor duurzaam te gaan. De instroom verviervoudigde in een jaar tijd.

Geen zorgen over de Amerikaanse economie

Waarom de Amerikaanse verkiezingen zo belangrijk zijn

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Breed gedragen optimisme over goud
Het handelsconflict tussen China en de VS is vergeven en vergeten? Goudanalisten denken van niet. Volgens hen zijn de geopolitieke spanningen de wereld niet uit. Voor de goudprijs is dat gunstig.

Europese fondsbelegger verliet 2019 feestend
In de aanloop naar de feestdagen schudden Europese fondsbeleggers de schroom van zich af en zochten ze massaal de beurs op. Vooral aandelen waren gewild, aldus Detlef Glow van Lipper.

Waarde-aandelen komen weer in de belangstelling
Columnist Michael Brush van Marketwatch geeft vier tips om ervan te profiteren.

Amerikaanse fondsmanagers optimistisch over herstel
De Amerikaanse cashposities waren sinds 2013 niet zo laag als nu. Het goede nieuws: van euforie is geen sprake. Opvallend is dat ceo's juist heel negatief zijn over de toekomst. Wie krijgt er gelijk?

Banken: oude strategieën moeten overboord
Open Banking en Instant Payment dwingen Europese banken tot handelen.

Over banken gesproken: Wat zijn ze goedkoop!

Onderwijl draait India wel minder

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus