Must read

Must read: Dollar is veel te duur

Plus: The case voor EM, de geestelijk vader van Buffett, er is geen Chinees probleem, bizarre geldongelijkheid, en veel méér.

Opkomende markten gaan het doen?
Aandelen én obligaties uit de opkomende markten staan in het kooplijstje van menig assetmanager bovenaan. Terecht? Ralph Wessels (ABN AMRO), Wouter Weijand (Providence Capital) en Bob Homan (ING) hebben daar hun eigen mening over.

Kwestie van duur kopen en heel lang vasthouden
Het verhaal van Phil Fisher, he man achter de beleggingsfilosofie van Warren Buffett.

Lagere economische groei China is geen probleem
De economische groei van China is jaloersmakend hoog. Tegelijkertijd groeit het bruto binnenlands product (bbp) van het land elk jaar minder hard. Ook in 2019 koelde de economie af, bleek vandaag uit officiële cijfers. Economen verwachten dat de groei nog wel verder zal afnemen, maar dat hoeft helemaal niet erg te zijn, meldt RTL Z.

Dollar is te duur
Maar de Zwitserse frank is pas echt overgewaardeerd.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Davos is vooral een kolossaal netwerkevent

De schaduwkant van tech
Waarom Amazon, Facebook en 28 andere techdrijven niet deugen, gerangschikt op slechtheid. Leesfeest voor techhaters.

Amerikanen ontdekken (eindelijk) duurzaam beleggen

Agrarische kortetermijnwinst
Nederland is kampioen landbouwexport. Daar wordt veel geld mee verdiend. Maar willen we dat wel, vraagt RTL Z zich af in een informatief filmpje. Ook aan een bosje bloemen kleeft de nodige milieunarigheid.

Hoe ver kunnen aandelenbeurzen nog stijgen?

Ook geen goed teken
Corné begint hem duidelijk te knijpen.

Vijf ETF-trends in 2020
Er komt dit jaar zeker een bitcoin-ETF op de markt. Daarnaast zullen een heleboel matige presterende ESG-ETF's uit de schappen verdwijnen. Maar daar blijft het volgens president Nate Geraci van de ETF Store niet bij.

Vermogensongelijkheid loopt gierend uit de hand
Voor Colombia Threadneedle vormt deze ongelijkheid het grootste beursrisico.

Er is altijd wel wat met de oliemarkt

Valse beloftes
Oliebedrijven blijven oliebedrijven

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus