Must read

Must read: Goud vliegt

Plus: Wachten op de draghedi, duurzaam beleggen wordt de standaard, farmaceuten verhogen prijzen, en nog veel meer.

Wachten op de draghedie
Monetair econoom Edin Mujagic vreest dat de prijs die we dit decennium moeten betalen voor het onconventionele beleid van de ECB en andere centrale banken heel hoog zal zijn. "Men zal ontdekken dat de ziel van de economie aan de monetaire duivel is verkocht."

Olieprijs scherp omhoog na dodelijke Amerikaanse aanval op Iraanse generaal
De prijs van ruwe olie is hard omhoog geschoten, nadat duidelijk werd dat het Amerikaanse leger de belangrijkste Iraanse militaire leider om het leven heeft gebracht. Dat was niet zo maar iemand.

Het is weer tijd voor een oliesector-outperformance?
Olieaandelen doen het al jaren heel veel slechter dan het beursgemiddelde. Krijgen we in 2020 het inhaaleffect?

Spanningen zijn altijd goed voor goud

Duurzaam beleggen: Van niche naar standaard
De tien belangrijkste duurzame beleggingsontwikkelingen van 2019. Op den duur zal niemand het nog hebben over ESG-integratie in het beleggingsbeleid. Institutionele beleggers nemen nu al hun verantwoordelijkheid. Maar leidt het (door de iets hogere kosten) ook tot outperformance?

Mike Lipper predikt voorzichtigheid

Komt dat pensioenakkoord?
Krijgen we volgend jaar eindelijk dat langverwachte pensioenakkoord, stijgt in 2020 onze spaarrente weer, wat krijgen we erbij in onze portemonee en gaat het de nieuw te benoemen staatssecretaris lukken de puinhopen bij de Belastingdienst op te lossen? Martin Visser en Herman Stam blikken voor DFT terug op de grote economische thema’s van 2019, en blikken alvast vooruit op 2020. Luister de hele podcast.

+5%
Farmaceuten openen het jaar wederom met een fikse verhoging van de medicijnprijzen.

De Amerikaanse beurs is echt heel duur.

Aberdeen Standard Investments kiest voor infra
De wereldeconomie stagneert, de politieke onzekerheid neemt toe en de rentes blijven laag. Beleggers moeten daarom verder kijken dan de traditionele beleggingscategorieën, stelt James McCann van Aberdeen Standard Investments in zijn vooruitblik op 2020. Beleggingen in infrastructuur hebben zijn sterke voorkeur.

Duitsers steeds rijker

Profiteren van steeds meer stekkerauto's

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Een nieuw beursjaar met nieuwe kansen. Wint de passieve portefeuille opnieuw?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus