Must read

Must read: AEX blijft structureel achter

Plus: Stap niet in een value trap, QE stuwt koersen, de fout van actieve managers, vastgoed helpt spreiding niet, en méér.

Pas op voor de value trap!
Aandelen die sterk in waarde zijn gedaald, maken beleggers begerig. Echter, kopen is niet altijd verstandig, weet iedereen die wel eens in de value trap is gevallen. Dividendbelegger Jorik van den Bos kan erover meepraten. Hoe een value trap te vermijden?

Luister niet naar onheilsbeleggingspredikers

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De beleggersstrijd tegen plastic
NN Investment Partners heeft onderzoek gedaan naar de milieuproblemen die voortvloeien uit de productie van plastic en brengt verschillende mogelijke oplossingen in beeld.

Overheid, geef meer  uit!
Rentetarieven zijn niet alleen historisch laag door monetair beleid, maar ook vanwege structurele factoren zoals vergrijzing, toenemende ongelijkheid en technologische veranderingen. Gelukkig kunnen overheden het nodige doen om rentes op te drijven, stelt hoofdeconoom van RaboResearch Menno Middeldorp.

Er is een relatie tussen meer QE en hogere aandelenkoersen

Meer alpha met alternatieve data
Hedgefondsen geven steeds meer geld uit om alternatieve data binnen te halen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Positieve aanbodschok voor aandelen
In de jaren zeventig had een negatieve aanbodschok rampzalige gevolgen voor beleggers. Dit keer zorgt een positieve aanbodschok voor rugwind op de effectenmarkten.

Positief bankennieuws

Traditionele waarderingsmodellen voldoen niet langer
Waardebelegger Knut Gezellius van Skagen pleit voor nieuwe maatstaven om aandelen te waarderen. "Koers-boekwaarde en koers-winstverhouding hebben hun voorspellende kracht verloren."

Waarom actieve fondsbeleggers underperformen?
Omdat zij hun stukken te lang vasthouden, zo wijst onderzoek uit.

AEX blijft sterk achter
Nog een argument tegen dicht bij huis beleggen.

Geen betere spreiding met vastgoed
Beursgenoteerd vastgoed helpt NIET om de spreiding van een portefeuille te verbeteren.

No stress!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie