Must read

Must read: Komt er een eindejaarsrally?

Plus: weg met de nieuwe vermogensbelasting, Draghi niet bedankt, obligatiemarkt weerstaat alle crashvoorspellingen, en méér.

Powell slaagt cum laude voor zijn Greenspanexamen
Move over Alan Greenspan, er is een nieuwe taalvirtuoos in town, aldus Edin Mujagic. Jerome Powell heeft gezegd dat de rente net zo goed omhoog als omlaag kan, zonder beleggers te verontrusten.

Han Dieperink fileert nieuwe vermogensbelasting
"Het raakt de financiële redzaamheid van veel Nederlanders."

Over belastingen gesproken
Particulieren betalen meer, bedrijven minder. Dat is de situatie in de VS, maar hier is het niet anders.

Vergeefs wachten op de obligatiecrash
Tien jaar wordt er al geroepen dat het met de obligatiemarkt mis moet gaan. Rentes moesten wel stijgen. Niet dus! Inmiddels begint het aantal bubbels in de obligatiemarkt wel op te lopen. Volgens Mary Pieterse-Bloem, hoofd obligaties ABN AMRO, is het oppassen met high-yield en EMD.

Krijgen we een eindejaarsrally?
Voor de S&P 500 was dat in 85% van de jaren het geval. Helaas zijn er ook jaren geweest waarbij de beurs juist in Q4 dramatisch presteerde. The Reformed Broker weet er meer over.

Draghi niet bedankt!
FTM analyseerde het ECB-beleid onder zijn bewind en sprak met enkele rebelse hoogleraren over de gevolgen daarvan. Zij kraken het ECB-beleid en de modellen waarop dat gebaseerd is. Theo Kocken: "Als je maatregelen precies het tegenovergestelde bereiken van wat je beoogt, moet je stoppen."

ETF's helpen mandaatkosten omlaag
Grote institutionele beleggers kunnen steeds betere deals afsluiten met actieve vermogensbeheerders door te dreigen voor ETF-oplossingen te kiezen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Frankrijk neemt stokje van Duitsland over?

Dit is slecht nieuws

 Ook Chinese cijfers stemmen niet vrolijk

De zegeningen van een eigen huis
Het levert misschien minder op dan aandelen maar voelt toch beter. De illiquiditeit van huizen is een grote plus.

Simpele beleggingswinst: koop bij sluiten, verkoop bij opening van de beurs

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus