Must read

Must read: Mens belegt nog altijd beter

Plus: Het boodschappenlijstje van professionele beleggers, wereldeconomie herstelt in 2020, komt er een Brexitdeal? En méér.

Professionele beleggers prefereren dure aandelen en verre schuld
Wie de adviezen van professionele beleggers opvolgt, koopt Amerikaanse aandelen, overweegt de sectoren defensieve consumentengoederen en gezondheid, en kiest voor het obligatiegedeelte in de portefeuille alleen voor schuld uit de opkomende markten. Lees de beleggingsconsensus van deze maand.

Groei wereldeconomie trekt volgend jaar weer aan

ABN Amro is negatiever dan het IMF

De mens belegt nog altijd beter
Kunstmatige intelligentie zou de beleggingsindustrie op zijn kop zetten maar de eerste resultaten zijn tegenvallend. Alleen hedgefondsen halen er redelijke rendementen mee.

Chinese economie vertraagt aanzienlijk
Ook al zouden wij hier best blij zijn met 5,9% groei. Volgens UBS AM is de Chinese groeivertraging helemaal geen probleem. Dat hoort bij de verkozen economische transitie die het land doormaakt.

Banken moeten hogere buffers aanleggen
Nieuwe regelgeving van De Nederlandsche Bank (DNB) omtrent de risicoweging van hypothecaire leningenportefeuilles leidt er toe dat banken volgend jaar grotere kapitaalreserves in huis moeten hebben. DNB sorteert hiermee voor op een mogelijke daling van de huizenprijzen. Luister naar de uitleg van minister Wopke Hoekstra.

Turkse banken hebben een groter probleem

Waarom de rekenrente NIET hoger moet

Brexit: nog 1 dag van praten
Vandaag moet het rond zijn, want anders komt er geen akkoord voor 31 oktober. Lees alles wat de BBC erover te melden heeft.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Mister Market gaat eigen weg
Column Larry Swedroe: Actieve beleggers verslaan niet de markt, ook die 1% niet die het tien jaar op rij beter heeft gedaan.

Chinese munt staat handelsdeal in de weg
Over vier weken weten we of er vooruitgang is geboekt bij het vinden van een oplossing van het Amerikaans-Chinese handelsconflict. Een grote sta-in-de-weg is volgens ING de waarde van de yuan.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen