Must read

Must read: Groeiaandelen blijven groeien

Plus: De verschillen in pensioenkosten verklaard, stel vrouwenquotum in, Fed strijdt tegen hoge repo-rente, en méér.

Waarom pensioenkosten sterk uiteenlopen
Pensioenkosten kunnen fors verschillen. Uitbesteden, actieve strategieën, alternatieve beleggingen en ESG-beleid op maat jagen de kosten omhoog, zo ontdekte Marcel Kruse.

Waarom groeiaandelen het beter blijven doen dan waarde-aandelen

Hard vrouwenquotum is nodig voor de top van het bedrijfsleven
Het kabinet moet met ingang van 2020 een verplichtend ‘ingroeiquotum’ invoeren voor meer topvrouwen bij beursgenoteerde bedrijven. Als de raad van commissarissen van een bedrijf nog niet uit minimaal 30 procent vrouwen bestaat, mag er geen man benoemd worden. De vacature blijft open tot er een vrouwelijke commissaris is gevonden. Dat is het advies van de SER, meldt De Volkskrant.

Ultra-lage rentes schaden economie
Sterk verhaal

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Virtual Affairs en Ohpen ontwikkelen kant en klare vermogensbeheerdienst
Software-ontwikkelaar Virtual Affairs en core banking provider Ohpen hebben een white label vermogensbeheer-app ontwikkeld, inclusief backoffice systeem, waarmee financiële instellingen in staat zijn om onder eigen naam snel en flexibel nieuwe financiële diensten aan te bieden.

Fed strijdt tegen hoge repo-rente
Een stijging van de rente op de zogeheten repo-markt leidde deze week de aandacht af van de renteverlaging die de Federal Reserve doorvoerde. Heeft de bank de greep op de rentemarkt verloren, vraagt valuta-expert Joost Derks zich af. Met een gigantische geldoperatie probeert de Fed de belangrijke repo-rente omlaag te krijgen.

De jeugd wereldwijd is vandaag in klimaatstaking

Beleggers steunen Draghi: Overheidsuitgaven moeten omhoog
Assetmanagers zijn, net als Mario Draghi, van mening dat Europese overheden meer geld moeten uitgeven om de economie aan de praat te houden.

Negatiever wordt het niet
Is de groei van de hoeveelheid leningen met een negatieve rente voorbij?

Prachtige reportage over de vergrijzing in Japan
(En waar wij ook mee te maken krijgen)

Stijging huizenprijzen vlakt verder af
Maar de koopwoning was met gemiddeld 316.183 euro nog nooit zo duur.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus