Must read

Must read: Rentebodems niet in zicht

Plus: duurzaam beleggen schaadt tóch rendement, 10 beste hedgefondsmanagers, banken omarmen blockchain, en méér.

Wat? ESG-beleggen toch slecht voor rendement
Nieuw onderzoek wijst uit dat ESG-beleggingen een beduidend lager rendement opleveren dan gewone indexfondsen. Ze zijn bovendien veel risicovoller.

Positieve rentes worden schaars
Jeroen Blokland van Robeco: Centrale banken wereldwijd, met de Federal Reserve en ECB voorop, hebben hun historisch snelle ommekeer in beleid nog niet eens afgerond en we tikken alweer dagelijks nieuwe renterdieptepunten aan. De kans dat dit snel verandert en we weer gewoon betaald krijgen om overheden en bedrijven geld te lenen is miniem.

Volgens ABN AMRO gaat ECB de rente verder verlagen

Wat is er mis met extra overheidsinvesteringen?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Groei DC-pensioenen stuwt Nederlandse ETF-verkoop
Institutionele beleggers hebben ETF’s ontdekt, merken ze bij Blackrock. "Zo’n 60% van onze Nederlandse ETF-verkoop komt nu van institutionele beleggers. Vijf jaar geleden was dat nog bijna niets," vertelt Kirst Kuipers, directeur iShares Nederland.

EU heeft een handelsdeal met Vietnam gesloten

Slim en gedreven
Deze tien hedgefondsmanagers doen het wel beter dan de markt.

Zijn er nog koopjes?
In een markt waarin alle beleggingscategorieën duurder worden, is het steeds lastiger om nog koopjes te vinden.

Rekening openen kan sneller
Er is werk aan de winkel voor traditionele banken bij het mobiele onboardingsproces van nieuwe klanten. Challenger banken scoren namelijk erg goed in het creëren van een snel en flexibel onboardingsproces. Het openen van een rekening was nog nooit zo makkelijk.

Nederlandse huizenprijzen stijgen inderdaad bovengemiddeld

Financials lopen voorop in blockchainadoptie
Van de Nederlandse bedrijfssectoren is de financiële sector het meest actief met blockchain-projecten. Exact 70% van de financieel dienstverleners doet al iets met blockchain of is van plan dat te gaan doen. Waar blockchain het meeste verschil gaat maken? Op het gebied van effecten- en obligatiebezit.

Minder olie-aanbod
Saoedi's en Russen draaien de oliekraan een beetje dicht en de olieprijs gaat omhoog.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus