Must read

Must read: Centrale banken redden

Plus: Beleggers stappen massaal uit fondsen, er is een principe-pensioenakkoord, ABN AMRO gaat voor goud, en nog véél meer.

Is de Europese fondsindustrie in crisis?
Europese fondshuizen zien beleggers hard wegrennen. Mochten koersen dalen, dan dreigt een double whammy. Detlef Glow van Lipper overlegt de naargeestige omzetcijfers van de Europese beleggingsindustrie over de eerste vier maanden van 2019.

Fed komt in actie ...
... als de handelsoorlog verder escaleert, zo beloofde FED-president Jerome Powell gisteren. Onderwijl acht Trump de kans groot dat de VS tarieven opleggen aan Mexico, waarmee de VS een tweede handelsoorlogfront opent.

Spannend! Welke kadootjes gaat de ECB uitdelen?

Er is een (principe)akkoord! 
Hoe zit de nieuwe pensioendeal in elkaar, en hoe gaat deze uitpakken voor de verschillende generaties? De Volkskrant zet het een en ander op een rijtje. "60-plusser profiteert, de pijn zit bij de rest." Volgens het FD moet er nog veel worden uitgewerkt. Een van de dingetjes: ZZP-ers moeten zich verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschikheid.

ABN AMRO gaat voor goud
Dat bleek ook al uit de beleggingsverwachting van ABN AMRO voor de 2e helft van 2019.

ESG-beleggen bedreiging waarde-aandelen
Niet de aanhoudende underperformance van de valuestijl, maar de sterke opkomst van ESG vormt een grote bedreiging voor waardebeleggers, aldus fondsanalist Jeffrey Schumacher van Morningstar Benelux.

Europese steden bieden goede vastgoedkansen
Vastgoedprijzen in de eurozone, en met name in de steden, zullen blijven stijgen dankzij de geleidelijke economische groei en het tekort aan kwaliteit in de residentiële en kantorenmarkt, aldus M&G Real Estate.

Goed nieuws uit de Europese dienstensector

Duitse centrale bank ziet weinig in blockchain
Volgens Bundesbankpresident Jens Weidmann zijn crypto's zelfs een bedreiging voor het complete financiële systeem.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Pimco ziet zwart
Disruptie, disruptie, disruptie. Pimco schetst een donker scenario voor de komende drie tot vijf jaar. Het basisscenario is al niet fraai, maar als een aantal marktrisico’s uitkomt, wordt het nog erger.

Aldus Ralph Wessels van ABN AMRO

Zeldzame aardmetalen zijn belangrijk
De handelsoorlog wordt volgens Martine Hafkamp steeds onaangenamer.

Nederland klust

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus