Must read

Must read: Beleggers worden defensiever

Nuts is de beste sector van afgelopen twaalf maanden. Plus: Hoe nu verder met Huawei, Turkije rekent op banken en EM bijna weer op nul.

Geen toekomst voor de euro?
Het uniforme monetaire beleid voor een eurozone met zulke economische verschillen, leidt vroeg of laat tot een uitbarsting. Marcel Tak denkt aan een dramatische, alternatieve oplossing: het opsplitsen van de eurozone in een gebied met twee verschillende valuta.

Nieuw idee voor fees hedgefondsen
Steve Diggle vindt dat hedgefondsmanagers te makkelijk, teveel geld verdienen, zonder dat ze daarbij risico hoeven te nemen. Hij sleutelt daarom aan alternatieven die de industrie volledig zullen veranderen.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

EM bijna weer op nul

Actief en toch passief
De meeste actief beheerde ETF's zijn obligatie-ETF's.

Hoe nu verder?

Teflon bij IPO's
Even sprayen en op naar de volgende deal voor deze MS-topbankier.

Wat betekent het als de markt draait?
En beleggers meer in defensieve aandelen stappen. Nutsbedrijven zijn de best presterende sector over het afgelopen jaar.

Mixfondsen zijn dood. Lang leve mixfondsen!
Sinds de crisis van 2008 hebben Europese mixfondsen de wind mee. Volgens fondsanalist Detlef Glow van Lipper is dat niet meer dan logisch.

Het ging even anders

Turkije leunt op banken om lira te beschermen
Banken in Turkije hebben van de toezichthouder de opdracht gekregen om voortaan een dag extra te nemen voor de afwikkeling van grote valutatransacties.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente