Must read

Must read: Durf contrair te zijn!

Plus: Het belang van aandelenresearch, Chinese economie verbetert, een betere spaartaks, verliezen met grondstoffen, en méér.

Aandelenresearch is belangrijk, maar...
Het is volgens Marcel Tak in het belang van alle beleggers dat er goede aandelenanalyses bestaan. Dat wil niet zeggen dat de individuele belegger er voordeel van heeft.

Amerikaanse aandelen aan kop

Europese tech had nog iets in te halen

Morningstar: Durf contrair te zijn
Slecht nieuws kan flinke koersschokken veroorzaken. De reflex om te willen verkopen slaat bij veel beleggers onmiddellijk toe is, maar achteraf blijkt zo’n sentimentgedreven beslissing zelden de juiste te zijn.

Chinese economie profiteert van stimulering
(En wij beleggers dus ook)

Een betere spaartaks
Duo Van der Ploeg & Vermeend: Het kabinet moet haast maken met het verlagen van de belastingen voor burgers. Ook de spaartaks moet eerlijker, maar een heffing op basis van echte rendementen is geen goed idee. Wat dan wel?

Particuliere x institutionele belegger
Waarom het voor een particulier zo veel makkelijker is om goede beleggingsresultaten te behalen dan voor institutionele beleggers, en dat heeft niets met regelgeving te maken.

Pictet gelooft niet in Chinese aandelen-ETF's

Beleggen in hedgefondsen is wachten op Godot
Larry Swedroe begrijpt niet dat beleggers nog altijd 3000 miljard dollar in hedgefondsen hebben zitten. "Hedgefondsen falen op alle fronten."

Actief versus passief beleggen
De IEX Fonds 40 Index (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's) blijven dicht bij elkaar. Actief blijft aan kop.

Economische strijd VS en China draait om technologie

Stomme belegging
Geen belegging deed het in de afgelopen 5 jaar slechter dan die in een mandje grondstoffen.

De nieuwste woningmarktupdate van het CBS

Geen geduld meer met langetermijnbelegger
Glen Finegan, hoofd aandelen opkomende markten van Janus Henderson Investors, kan op zoek naar ander werk. De resultaten van zijn eigenzinnige beleggingsaanpak bleven hopeloos achter.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alles over de rente