Must read

Must read: Dwalende centrale bankiers

Plus: De populariteit van sectorbeleggen, nieuwe tech levert weinig op, de meest negatieve belegger ter wereld, en méér.

Verdwaalde Draghi lijdt aan zelfoverschatting
Monetair econoom Edin Mujagic begrijpt weinig van het laatste rentebesluit van de ECB. Waarom maatregelen nemen, terwijl de bank toegeeft niet te weten hoe de EU er economisch voor staat.

Applausje voor Draghi
In tegenstelling tot Edin Mujagic is Léon Cornelissen, hoofdeconoom van Robeco, wel positief over de nieuwste maatregelen van de ECB.

Monetair stimuleren heeft op deze manier geen zin
Ook Triodos-econoom Hans Stegeman heeft een duidelijke mening over de centrale banken. "Terwijl de financiële markten zich voorzichtig begonnen in te stellen op een normalisering van het monetaire beleid, zijn centrale bankiers tamelijk verrassend veranderd van haviken in duiven." Stegeman begrijpt dat niet, want er valt niets te stimuleren. Leuke column!

Actief versus passief beleggen
Hoe staan de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) ervoor? 

Op zoek naar de goede sector
Waarom de populariteit van sectorbeleggen toeneemt.

Pas op met nieuwe tech!
Waarom beleggen in nieuwe technologieën in eerste instantie weinig oplevert.

Risk management
Het verschil tussen fast en slow failure.

Laatste nieuws uit Londen
Voor wie nog het Brexitnieuws volgt: het afscheid van het VK is nu voor even op de lange baan geschoven. Lijkt het.

Vermogensbeheerders gaan niet met tijd mee
De vermogensindustrie moet ernstig oppassen voor disruptieve krachten. Zo gebeurt bijvoorbeeld de selectie van effecten nog altijd te veel op basis van ouderwetse procedures, aldus Tom Brakke van CFA.

Even voorstellen: de meeste negatieve belegger van de wereld

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Duurzaam beleggen